لیست اختراعات محمد دانشگر
دي وينيل بنزن يك ماده شيميايي بسيار مهمي است كه شركت هاي محدودي اين ماده را توليد مي كنند. صدور اين ماده به كشور تا حدودي محدود شده است و صنايع مختلفي براي پيشبرد فعاليتهاي تحقيقاتي و توليدي نياز به اين ماده دارند. اين ماده در فاز آزمايشگاهي در پژوهشگاه پليمر و پتروشيمي ايران توليد شده است. نحوه توليد اين ماده در اس.آر آي موجود نيست و ما سعي كرده ايم كه با توجه به امكانات موجود در كشور و با توجه به نياز اين واحد را در مقياس مورد نظر طراحي كنيم. در ابتداي كار مشكلات زيادي براي بومي سازي طرح موجود بوده است. مقالات موجود در نشريات در رابطه با توليد دي وينيل بنزن انگشت شمار است و با تكيه بر آنها تقريبا انجام اين كار غير ممكن است و بايد بر دانش و توانايي همكاران تكيه كرد. با همفكري همكاران و با مذاكراتي كه با شركتهاي مختلف داخلي گرفته شد تا حدودي روش حل مشكلات فني براي تيم تحقيقاتي مشخص شد. واحد توليد دي وينيل بنزن از بخش هاي مختلفي تشكيل شده است. بعضي از بخشهاي واحد نياز به كار مهندسي بيشتري داشت و بعضي ديگر با يك فعاليت روتين قابل انجام است. اين گزارش حاوي اطلاعات و مطالبي است كه تاكنون براي پروژه انجام شده است. مهمترين فعاليتهاي انجام شده عبارتند از: 1-اصلاح set-up آزمايشگاهي براي تزريق مداوم بخار آب و DEB 2-بررسي مطالب مربوط به مشخصات و آماده سازي مواد اوليه 3-بررسي اثر مقدار كاتاليست و دما روي درصد تبديل 4-انجام مذاكرات با شركت هاي سازنده مختلف و دريافت پيش فاكتور و مهندسي پايه بخشي از واحد پايلوت 5-انجام برخي از محاسبات مربوط به طراحي راكتور 6-انجام مطالعات روي روشهاي تعيين ثابت هاي سرعت بروش ديفرانسيل و انتگرال 7-مطالعه در مورد كاتاليست و آناليز عنصري آن
هدف از ساخت اين ژاكت حفاظت عملكرد و مكانيزم الكتروپمپ شناور در مقابل ماسه دهي چاه بوده است و همچنين حفاظت خود چاه، چرا كه وقتي ماسه دهي به حداقل برسد يا نباشد، خود چاه هم تخريب نخواهد شد. اگر چاه ماسه ده قبل از راه اندازي اوليه و نصب پمپ و لوله هاي جدار، شناسايي گردد مي توان با عدم قرار دادن لوله مشبك در برخي از قسمت هاي لوله جدار، اين مشكل را تا حدودي برطرف نمود. لذا براي چاه هاي ماسه ده كه در حال بهره برداري هستند و در اثر عوامل مختلفي از جمله خشكسالي دچار مشك ماسه دهي گرديده اند، بايد راه حل ديگري مطرح مي گرديد. راه حل اصلي در حقيقت عدم توليد ماسه در داخل چاه و سپس ممانعت از ورود ماسه به داخل الكتروپمپ است. توليد ماسه درون چاه ها به علت وارد شدن شوك اوليه استارت پمپ، به جداره چاه، مي باشد. كاور از اثر شوك اوليه به جدار چاه در قسمت مشبك لوله جدار ممانعت مي كند. همچنين در حال كار نرمال و عادي نيز چون مكش از پايين كاور انجام مي شود معمولاً ماسه به داخل پمپ كشيده نمي شود.
در سالهاي اخير فومهاي پلياستايرن انبساطي بطور گستردهاي مورد استفاده قرار گرفتهاند كه بعضي از اين كاربردها با اضافه كردن يك افزودني و رسيدن به خواص فوقالعاده بدست آمدهاند. جهت جلوگيري از كاهش خصلت عايق فومها، ميتوان پلياستايرن انبساطي را در حضور گرافيت توليد نمود.پلياستايرن انبساطي گرافيتي كاربردهاي مهم و عمدهاي در بخش ساختمانسازي و تاسيسات دارد كه توليد آن را بسيار توجيهپذير مينمايد. اين اختراع در حوزه پتروشيمي و مهندسي پليمر با كاربرد در عايقكاري ساختمان و سازههاي سبك صورت گرفته است. هدف، ارائه روشي جهت افزودن ذرات ريز گرافيت و توليد دانههاي پلياستايرن انبساطي گرافيتي با توزيع مناسبي از اندازه ذرات ميباشد. اين اختراع بدون ايجاد تغيير زياد در فرايندهاي معمول پليمريزاسيون تعليقي با انتخاب پايداركننده مناسب و نحوه افزودن آن به سيستم پليمريزاسيون در صنعت كاملا قابل اجرا ميباشد. در اين اختراع، پلياستايرن انبساطي با دانههاي كروي شكل خاكستري رنگ تحت فرايند پليمريزاسيون تعليقي متشكل از دو فاز آبي و آلي توليد ميگردد.براي توليد پلياستايرن انبساطي گرافيتي با مقادير گرافيت 4-5/0 درصد وزني، آزمايشهاي مختلفي با فرمولاسيونهاي متفاوت انجام گرفت. درنهايت فومهاي خاكستري رنگي توليد گرديد كه هدايت حرارتي آنها از mW/m.ºK 40 به حدود mW/m.ºK 35-30 كاهش يافته بود.
جهت جلوگيري از كاهش خصلت عايق فومهاي پلياستايرن انبساطي ميتوان آنها را در حضور گرافيت توليد نمود. پلياستايرن انبساطي گرافيتي كاربردهاي مهم و عمدهاي در بخش ساختمانسازي و تاسيسات دارد كه توليد آن را بسيار توجيهپذير مينمايد. رسيدن به اولين فرمولاسيون پلياستايرن انبساطي گرافيتي با مقدار پايين مونومر به آب، اولين قدم در ادعاي توليد آن است. در مراحل بعدي ميبايست شرايط بهگونهاي طراحي گردد كه از نظر اقتصادي توليد آن بهصرفه باشد. اگرچه انجام واكنش پليمريزاسيون با نسبت بالاي مونومر به آب (مخصوصا در پليمريزاسيونهاي تعليقي) سبب ايجاد مشكلاتي در فرايند پليمريزاسيون و اختلاط ميشود اما افزايش بهرهوري و نرخ بالاي توليد محصول را بهدنبال داشته و از نظر اقتصادي، صنعتيسازي اين محصول را توجيهپذير مينمايد. اين اختراع در حوزه پتروشيمي و مهندسي پليمر با كاربرد در عايقكاري ساختمان و سازههاي سبك صورت گرفته و بدون ايجاد تغيير زياد در فرايندهاي معمول پليمريزاسيون تعليقي در صنعت كاملا قابل اجرا ميباشد. در اين اختراع، پلياستايرن انبساطي با دانههاي كروي شكل خاكستري رنگ تحت فرايند پليمريزاسيون تعليقي متشكل از دو فاز آبي و آلي با غلظت بالاي مونومر توليد ميگردد. براي توليد پلياستايرن انبساطي گرافيتي با مقادير گرافيت تا 4 درصد وزني، آزمايشهاي مختلفي با فرمولاسيونهاي متفاوت انجام گرفت. درنهايت فومهاي خاكستري رنگي توليد گرديد كه هدايت حرارتي آنها از بالاي mW/m.ºK 40 به حدود mW/m.ºK 38-34 كاهش يافته بود. دانسيته فوم حاصل از دانههاي پلياستايرن انبساطي گرافيتي در محدوده gr/lit 22- 9 ميباشد.
اين فرآيند، روشي براي توليد پلياستايرن انبساطي با توزيع باريكي از اندازه ذرات و كنترل آن در محدوده مطلوب ميباشد. اساس فرآيند، پليمريزاسيون تعليقي است كه با اضافه كردنفاز آلي داراي شروعكننده بهفاز آبي دارايپايداركننده معدني شروع ميشود.با گرمايش و پيشرفت پليمريزاسيون،محصول واكنش بصورت ذرات پليمري جامد پراكنده در فاز پيوسته بدست ميآيد.توليد پليمر با توزيع باريكي از اندازه ذرات بزرگ، يكي از مشكلات اساسي در پليمر شدن تعليقي ميباشد. اساس اين نوآوري، كنترل اندازه ذرات در محدوده ذرات درشت با ايجاد تاخير مقطعي در رشد قطرات در هنگام عبور از نقطه ژل ميباشد. بدين منظور با افزودن پايداركننده آلي در دو مرحله پس از شروع پليمريزاسيون در زمانها و مقادير مناسب، ميتوان با حذف تقريبي دانههاي ريز كمتر از 500 ميكرون، به ذرات پليمري در محدوده اندازه 2500-1000 ميكرون رسيد.
موارد یافت شده: 5